Σημείωμα από τον Γιάννη Παππά

Η παραγωγή έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη δημόσια επιφάνεια του δυτικού κόσμου. Στην Ινδία, η παραγωγή και οι πωλήσεις συμβαίνουν στην ίδια τοποθεσία. Η αγορά δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης για πωλητές και αγοραστές, αλλά και χώρος δημιουργικής εργασίας. Το βίντεο «working in progress» τεκμηριώνει διαφορετικές χειροτεχνικές διαδικασίες με εγκυκλοπαιδικό τρόπο. Η χειρωνακτική εργασία παίρνει έναν μουσειακό χαρακτήρα μέσω μιας γεωγραφικής μετεγκατάστασης.

Σε κίνηση ή ακινησία οι πλανόδιοι εργάτες μέσα σε θορυβώδεις δρόμους και αγορές, εκτίθενται στον δημόσιο χώρο και στις περιβαλλοντικές συνθήκες της αστικής σφαίρας. Τρία παράλληλα κοντινά πλάνα παρουσιάζουν τον προσωπικό χώρο που δουλεύουν τα χέρια των εργαζομένων, την στασιμότητα ή μη των ποδιών τους και την γενική θέση που καταλαμβάνουν στο χώρο. Το βίντεο «working in progress» είναι ένα αρχείο επιτελέσεων από πλανόδιους στην πόλη Bangalore της Ινδίας, καθώς όλοι τους συνυπάρχουν σε ένα κοινό ‘δέρμα’, αυτό του δρόμου.  

Video stills (3 channel video) © Γιάννης Παππάς
Video stills (3 channel video) © Γιάννης Παππάς

Διεπιστημονικό έργο «The Law of The Market» σε συνεργασία της Ακαδημίας Τεχνών Βερολίνου Weißensee, τμημάτων MA Space Strategies και Visual Communication με το τμήμα Visual Communication Design της Σχολής Καλών Τεχνών Bangalore.
Yiannis Pappas – Kathrin Oberrauch