Μαριλένα Αλιγιζάκη

Η Μαριλένα Αλιγιζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αρχικά σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών και αργότερα Εικαστικά, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 2014 εισάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ. Το 2012 δέχτηκε υποτροφία ERASMUS στο τμήμα Art Plastic, Paris8, Γαλλία, ενώ το 2015 παρακολούθησε ως υπότροφος το MFA-Program, Public Art and New Artistic Strategies, Bauhaus, Βαιμάρη, Γερμανία. Από το 2017 είναι υπ. Διδάκτωρ του Εικαστικού τμήματος της ΑΣΚΤ με θέμα ¨Η πολιτική διάσταση του ποδοσφαιρικού φαινομένου και η αισθητική της έκφραση μέσω των φίλαθλων ταυτοτήτων¨ και υπότροφος του ΙΚΥ. Στη δουλεία της εστιάζει στο πεδίο της δημόσιας τέχνης με εγκαταστάσεις, περφόρμανς και βίντεο.Η Μαριλένα Αλιγιζάκη διερευνά τα συστατικά στοιχεία της ταυτότητας του σύγχρονου υποκειμένου, φιλοδοξώντας στην υπογράμμιση εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που διαμορφώνουν τις σύγχρονες διασπορικές κοινότητες. Για αυτό το λόγο θέτει στο επίκεντρο, κάθε φορά, ένα νέο ρευστό πεδίο, όπως αυτό του αθλητισμού, που ενθαρρύνει τον σχηματισμό νέων στάσεων και συμπεριφορών. Εκτός από τις δημόσιες δράσεις, οι εγκαταστάσεις της, ενσωματώνουν σχέδια, ψηφιακές εκτυπώσεις, βίντεο, γλυπτά και κείμενα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

OFFENCE vs DEFENCE (2018)  

 


Εύα Γιαννακοπούλου

Η Εύα Γιαννακοπούλου μεγάλωσε στην Ιθάκη, ενώ τώρα διαμένει στην Αθήνα όπου εργάζεται. Έχει ζήσει στο Βερολίνο, τη Νάπολη, τη Βαρκελώνη και την Κων/λη, αλλά και σε άλλα μέρη αναλόγως συνθηκών. Έχει εκθέσει και παρουσιάσει performances σε μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, φεστιβάλ, αυτοσχέδιες δομές και δημόσιους χώρους σε Μεξικό, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Σερβία. The SameRiver Twice και The Equilibrists (διοργάνωση:  The New York Museum, New York και Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, 2019 και 2016 αντιστοίχως), Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, Material Art Fair (Πόλη του Μεξικού, 2017),Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA (2016), Ίδρυμα Rosa Luxemburg, Bερολίνο (ατομική έκθεση, 2015), MPA–B, Berlin (2015 και 2014), Excentricités 3 και 6 Performance Festival, Besançon (2015 και 2012), Action Field KODRA, Θεσσαλονίκη, (2012), και 3rd Art Biennale MIET, Θεσσαλονίκη (2011). Έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στην Ιταλία, Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και έλαβε υποτροφία του ΙΚΥ, καθώς και το κληροδότημα Βικάτου για τη ολοκλήρωση του Master “Space Strategies” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Weiβensee του Βερολίνου, όπου αποφοίτησε το 2015 με τους A. Creischer, A. Siekmann και K. Wildner. Έχει συνεπιμεληθεί και συνδιοργανώσει εικαστικά projects, ενώ το 2013-2014, ήταν διοργανωτικό μέλος της Βερολινέζικης πλατφόρμας MPA-B (Month of Performance Art, Berlin). Από το 2017-2018 ήταν μέλος του TWIXTlab, ενός χώρου που επικεντρώνεται σε ζητήματα τέχνης, ανθρωπολογίας και καθημερινότητας, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 συνιδρύει τους Most Mechanics AreCrooks, μία καλλιτεχνική και επιμελητική μπάντα που χρησιμοποιεί την ανειλικρίνεια ως μέσον προοδευτικής διαλεκτικής.

στην Πλαζ 2 (2017)

στην Πλαζ 3 (2019)

γυναικόπαιδα (2018)

Undocumented documentations _on narratives, lessons and copyrights (2017)


Σοφία Γρηγοριάδου

H Σοφία Γρηγοριάδου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα τη σύγχρονη τέχνη στα Σκόπια και την Αθήνα και των τρόπων που σχετίζεται με την πόλη. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Κ.Τ. (2013) και του Φιλοσοφικού Παιδαγωγικού και Ψυχολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, συνέδρια, ερευνητικά και καλλιτεχνικά projects στην Αθήνα, το Εδιμβούργο, την Κωνσταντινούπολη, τα Σκόπια και τη Βηρυτό. Έχει επιμεληθεί, συνεπιμεληθεί και συνδιοργανώσει εκθέσεις και projects. Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, έχει εργαστεί με παιδιά με αναπηρία και έχει διδάξει στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής στην Α.Σ.Κ.Τ. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες και ανθρωπολόγος στο πλαίσιο του TWIXTlab, ενός  καλλιτεχνικού εγχειρήματος μεταξύ σύγχρονης τέχνης, ανθρωπολογίας και κοινωνικής πραγματικότητας.

Béchamel (2017-19)

Athens is the new Berlin is the new Athens (2018)


Νίνα Παππά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το έργο της αναφέρεται κυρίως στο θέμα του χρόνου και της καταγραφής του, στις ανθρώπινες φωνές και στις ιδιόχειρες γραφές. Συχνά συνδυάζονται στοιχεία τεκμηριωτικού χαρακτήρα, όπως οι συνεντεύξεις, ή οι ηχογραφήσεις ανθρώπων που αποτυπώνουν ιδιαίτερες συμπεριφορές και κώδικες επικοινωνίας. Εργάζεται επίσης με video / sound walks. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Errands. Σπούδασε Ζωγραφική και Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ., φοίτησε στο C.A.V.S., ΜΙΤ και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του ΕΜΠ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Χρονομετρημένες ενατενίσεις (2006)

Ενδιάμεσοι χρόνοι (2011)

Το χαμένο κείμενο (2019)


Campus Novel

Η ομάδα Campus Novel δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που διερευνά την αρχαιολογία του σύγχρονου ως αναστοχαστική πρακτική απόδοσης νοήματος. Οι Campus Novel ενσωματώνουν στις δράσεις τους νήματα σκέψεων από διαφορετικά γνωστικά πεδία προτείνοντας μια φόρμα ανοιχτού διαλόγου χωρίς εγγυήσεις, ασφάλειες ή προκαθορισμένες ομολογίες. Οι Campus Novel αποτελούνται από τους Ινώ Βαρβαρίτη Γιάννη ΔελαγραμμάτικαΦωτεινή ΠαλπάναΓιάννη Σινιόρογλου και Γιάννη Χειμωνάκη.

Rezeptionsästhetik (2017)

buca #17 (2017)

Anaplasis (2015)