Μαριλένα Αλιγιζάκη

Η Μαριλένα Αλιγιζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αρχικά σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών και αργότερα Εικαστικά, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 2014 εισάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ. Το 2012 δέχτηκε υποτροφία ERASMUS στο τμήμα Art Plastic, Paris8, Γαλλία, ενώ το 2015 παρακολούθησε ως υπότροφος το MFA-Program, Public Art and New Artistic Strategies, Bauhaus, Βαιμάρη, Γερμανία. Από το 2017 είναι υπ. Διδάκτωρ του Εικαστικού τμήματος της ΑΣΚΤ με θέμα ¨Η πολιτική διάσταση του ποδοσφαιρικού φαινομένου και η αισθητική της έκφραση μέσω των φίλαθλων ταυτοτήτων¨ και υπότροφος του ΙΚΥ. Στη δουλεία της εστιάζει στο πεδίο της δημόσιας τέχνης με εγκαταστάσεις, περφόρμανς και βίντεο.Η Μαριλένα Αλιγιζάκη διερευνά τα συστατικά στοιχεία της ταυτότητας του σύγχρονου υποκειμένου, φιλοδοξώντας στην υπογράμμιση εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που διαμορφώνουν τις σύγχρονες διασπορικές κοινότητες. Για αυτό το λόγο θέτει στο επίκεντρο, κάθε φορά, ένα νέο ρευστό πεδίο, όπως αυτό του αθλητισμού, που ενθαρρύνει τον σχηματισμό νέων στάσεων και συμπεριφορών. Εκτός από τις δημόσιες δράσεις, οι εγκαταστάσεις της, ενσωματώνουν σχέδια, ψηφιακές εκτυπώσεις, βίντεο, γλυπτά και κείμενα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

OFFENCE vs DEFENCE (2018)


Ινώ Βαρβαρίτη

Η Ινώ Βαρβαρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Από το 2011 έως 2014 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA “Art in Context” του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Βερολίνο (UdK) με την υποστήριξη της Υποτροφίας Βικάτου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2012 βραβεύτηκε με το  Έπαθλο Βασίλης Ι. Βαλαμπούς από το Ιδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου. Από το 2011 είναι μέλος της εικαστικής ομάδας Campus Novel. Από το 2018 σε συνεργασία με τον Γιάννης Δελαγραμμάτικα πραγματοποιεί το ερευνητικό εικαστικό πρότζεκτ phantom investigations.  Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, εργαστήρια, προγράμματα φιλοξενίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Der Standpunkt war nur ein Aussichtspunkt, PROGR Galerie, Βέρνη (2018), Imagined Homes,  6 Μπιενάλε Θεσσαλονίκης (2017), Errors Allowed, Mediterranea 16 Young Artist Biennial, Αncona, Synapse 2, Μπιενάλε της Αθήνας ΟΜΟΝΟΙΑ AB5 to 6 (2016), Silver Linings, The drawing Hub, Berlin (2015), Μετασχηματισμός, Depodarm, Aθήνα (2014) Errors Allowed, 16η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, Ανκόνα (2013), Εndstation Paradies, Βερολίνο (2012), Drawing Room, Λευκωσία (2011), MΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, 3η Μπιεννάλε της Αθήνας (2011). Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Expédition scientifique de Morée (1829-2014)

the willingness to revisit (2012 – 2018)


Εύα Γιαννακοπούλου

Η Εύα Γιαννακοπούλου μεγάλωσε στην Ιθάκη, ενώ τώρα διαμένει στην Αθήνα όπου εργάζεται. Έχει ζήσει στο Βερολίνο, τη Νάπολη, τη Βαρκελώνη και την Κων/λη, αλλά και σε άλλα μέρη αναλόγως συνθηκών. Έχει εκθέσει και παρουσιάσει performances σε μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, φεστιβάλ, αυτοσχέδιες δομές και δημόσιους χώρους σε Μεξικό, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Σερβία. The SameRiver Twice και The Equilibrists (διοργάνωση:  The New York Museum, New York και Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, 2019 και 2016 αντιστοίχως), Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, Material Art Fair (Πόλη του Μεξικού, 2017),Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA (2016), Ίδρυμα Rosa Luxemburg, Bερολίνο (ατομική έκθεση, 2015), MPA–B, Berlin (2015 και 2014), Excentricités 3 και 6 Performance Festival, Besançon (2015 και 2012), Action Field KODRA, Θεσσαλονίκη, (2012), και 3rd Art Biennale MIET, Θεσσαλονίκη (2011). Έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στην Ιταλία, Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και έλαβε υποτροφία του ΙΚΥ, καθώς και το κληροδότημα Βικάτου για τη ολοκλήρωση του Master “Space Strategies” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Weiβensee του Βερολίνου, όπου αποφοίτησε το 2015 με τους A. Creischer, A. Siekmann και K. Wildner.
Έχει συνεπιμεληθεί και συνδιοργανώσει εικαστικά projects, ενώ το 2013-2014, ήταν διοργανωτικό μέλος της Βερολινέζικης πλατφόρμας MPA-B (Month of Performance Art, Berlin). Από το 2017-2018 ήταν μέλος του TWIXTlab, ενός χώρου που επικεντρώνεται σε ζητήματα τέχνης, ανθρωπολογίας και καθημερινότητας, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 συνιδρύει τους Most Mechanics AreCrooks, μία καλλιτεχνική και επιμελητική μπάντα που χρησιμοποιεί την ανειλικρίνεια ως μέσον προοδευτικής διαλεκτικής.

στην Πλαζ 2 (2017)

στην Πλαζ 3 (2019)

γυναικόπαιδα (2018)

Undocumented documentations _on narratives, lessons and copyrights (2017)


Φωτεινή Γουσέτη

Η Fotini Gouseti (http://www.fotinigouseti.com/) είναι εικαστική καλλιτέχνης και Υποψήφια Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων στην Ζωγραφική και την Χαρακτική από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Ελλάδα) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Καλές Τέχνες (MFA) από το Dutch Art Institute (Ολλανδία). Η καλλιτεχνική πρακτική και η ακαδημαϊκή της έρευνα διερευνούν το ρόλο της τέχνης στην κοινωνία. Ενδιαφέρεται κυρίως για τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία εξελίσσεται με βάση το συλλογικό τραύμα. Το έργο της επικεντρώνεται σε θέματα όπως η διαιρεμένη μνήμη, το φύλο, η κοινωνική τάξη και το τοπικό σε σχέση με το άλλο. Η Γουσέτη έχει εμπνευστεί το δημόσιο δρώμενο Renkonto (Συνάντηση). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το ερευνητικό/εικαστικό πρότζεκτ The Present as a Result of the Past (Το Παρόν ως Αποτέλεσμα του Παρελθόντος). Εργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα καλλιτεχνικά και ακαδημαϊκά πλαίσια παγκοσμίως. Οι διδακτορικές της σπουδές στηρίζονται από το Ίδρυμα Υποτροφιών του Ελληνικού Κράτους (Ι.Κ.Υ.).

Siren (2015)

The Least Wanted Travel the Most (2014-2016)

Renkonto (2014)


Σοφία Γρηγοριάδου

H Σοφία Γρηγοριάδου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα τη σύγχρονη τέχνη στα Σκόπια και την Αθήνα και των τρόπων που σχετίζεται με την πόλη. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Κ.Τ. (2013) και του Φιλοσοφικού Παιδαγωγικού και Ψυχολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, συνέδρια, ερευνητικά και καλλιτεχνικά projects στην Αθήνα, το Εδιμβούργο, την Κωνσταντινούπολη, τα Σκόπια και τη Βηρυτό. Έχει επιμεληθεί, συνεπιμεληθεί και συνδιοργανώσει εκθέσεις και projects. Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, έχει εργαστεί με παιδιά με αναπηρία και έχει διδάξει στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής στην Α.Σ.Κ.Τ. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες και ανθρωπολόγος στο πλαίσιο του TWIXTlab, ενός  καλλιτεχνικού εγχειρήματος μεταξύ σύγχρονης τέχνης, ανθρωπολογίας και κοινωνικής πραγματικότητας.

Béchamel (2017-19)

Athens is the new Berlin is the new Athens (2018)


Γιάννης Δελαγραμμάτικας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005) και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2012). Mε το πρόγραμμα ευρωπαϊκών ανταλλαγών παρακολούθησε μαθήματα στην ΑRTESIS Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας στο τμήμα in situ3 (2010). Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πρόγραμμα MA Art in Context στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου με την υποστήριξη του Κληροδοτήματος Βικάτου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2018 βραβεύτηκε με την υποτροφία του ARTWORKS – Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από το 2011 είναι ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας Campus Novel. Από το 2018 σε συνεργασία με την Ινώ Βαρβαρίτη πραγματοποιεί το ερευνητικό εικαστικό πρότζεκτ phantom investigations. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις και προγράμματα φιλοξενίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

the willingness to revisit (2012 – 2018)


Δήμητρα Κονδυλάτου

Η Δήμητρα Κονδυλάτου είναι απόφοιτος του Dutch Art Institute (MA) και της Aνωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (MFA) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην ΑRTESIS Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας με υποτροφία Erasmus και στο Foundation Course του Central Saint Martins. Το 2019 βραβεύτηκε με την υποτροφία του ARTWORKS – Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών του ΙΣΝ. Κατά τα έτη 2007-2011 λάμβανε υποτροφία του ΙΚΥ για τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ. Από το 2012 έως και το 2018 η έρευνά της εμπλουτιζόταν από την εποχιακή της απασχόληση ως υπεύθυνη και εργαζόμενη του ξενώνα Νήιον στην Λευκάδα, όπου και ίδρυσε και διοργάνωσε το πρότζεκτ φιλοξενίς καλλιτεχνών The island-resignified από το 2015 έως και το 2017. Το 2017-18 ήταν μέλος του TWIXTlab στην Αθήνα. Από το 2008 έχει συμμετάσχει και οργανώσει ομαδικές εκθέσεις, εργαστήρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

THE BOX: on edges, vertices, faces and commodified intimacies (2017)

Undocumented documentations _on narratives, lessons and copyrights (2017)


Τζένη Μαρκέτου

Η Τζένη Μαρκέτου είναι εικαστικός και καθηγήτρια τέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μεταξύ Αθήνας και Νέα Υόρκης. Από Μάιο 2019 μέχρι Ιούνιο 2020 είναι καλεσμένη ως artist in residence και συνεργάζεται με διεθνούς φήμης mentors στο TRAVERS στη Κοπεγχάγη, Δανία.

Η δουλειά της Τζένης Μαρκέτου περιλαμβάνει βίντεο, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, δημόσιες παρεμβάσεις, περφόρμανς, διαδικτυακά projects, εκθέσεις και δημοσιεύσεις. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί διεθνώς πρόσφατα στην Radiator Gallery, Νέα Υόρκη, Documenta 14, στη Βουλή των Σωμάτων, Αθήνα/ Kassel: High Line Park, στη Νέα Υόρκη, στο Artium Museum της Ισπανίας, στο MuseumTinguely της Βασιλείας, στο Kumu Art Museum, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο ZKM στην Καρλσρούη, στο  New Museum της Νέας Υόρκης, στο Reina Sofia της Μαδρίτης, στο The Queens Museum, στο ApexArt της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα, στην 1η Μπιενάλε της Cartagena de Indias στην Κολομβία,  στην 5η και 6η Μπιενάλε της Αθήνας, στην Μπιενάλε της Valencia. Εκπροσώπησε της Ελλάδα στην Μπιενάλε του Sao Paolo, στη Βραζιλία και στη Manifesta, στη Διεθνή Ευρωπαϊκή Μπιενάλε.

Η Μαρκέτου ειναι co editor με τη Stephanie Bailey chief editor Ocula Art Magazine στην έκδοση ΠΟΣΟ σημαντικές είναι οι Συνελεύσεις;  (Organizing from Below/HOW Assemblies Matter? 2017) που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Naked Punch (London & New York) η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από δοκίμια και απόψεις από παγκόσμιους γνωστούς θεωρητικούς , ανθρωπολόγους και κριτικούς τέχνης για το project της Marketou (HOW Assemblies Matter?) για την 6η Μπιενάλε της Αθήνας, OMONOIA, 2016. Η Μαρκέτου συνέβαλε στην έκδοση The School of Everything, 2017 σε  συνεργασία με την Documenta 14 και τις εκδόσεις Futura, στην Αθήνα /Κassel, καθώς και στην έκδοση Perform Interdependency Project, 2017 μια συνεργασία ανάμεσα στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, (ΑΣΚΤ) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Κάσελ (Kunsthochschule Kassel) και στο Τμήμα Καλές Τέχνες και Μέσα Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ζυρίχης (Arts and Media,  Zurich University of Arts). Η Μαρκέτου ειναι η δημιουργός του φωτογραφικού  βιβλίου Η Μεγάλη Νοσταλγία: Οι Έλληνες της Αστόρια, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα (The Great Longing: The Greeks of Astoria, Queens), στο οποίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες της και συνεντεύξεις από Έλληνες μετανάστες στη Αστόρια, ΝΥ.

Η Μαρκέτου δίδαξε στο Cooper Union School of Art στη Νέα Υόρκη, στο Institute for the Arts στην Καλιφόρνια (CALARTS), στη Βαλένθια, στηn Ακαδημία Τεχνών στη Βασιλεία της Ελβετίας και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (AΣΚΤ). Από το Σεπτέμβριο 2020 θα διδάσκει στο Νew School for Social Research στη Νέα Υόρκη.

Από το 2013 μέχρι το 2017 συμμετείχε στην Επιτροπή Καλλιτεχνών / ARTSpace for College Art Association International Conference (CAA) και για τρία χρόνια ήταν η βασική επιμελήτρια για τα προγράμματα στο Media Lounge, που περιελάμβανε panels, εργαστήρια, προβολές και ανοιχτές συζητήσεις με διεθνείς συμμετοχές.

Η Τζένη Μαρκέτου σπούδασε Φωτογραφία στο Corcoran School of Art, Washington, DC και στη συνέχεια πήρε BA και Master of Fine Arts (MFA) στο Pratt Institute, Brooklyn, New York. Έχει λάβει πολλές επιχορηγήσεις και υποτροφίες και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνές επίπεδο.

Ever-growing through the City (2020)

Rehearsing an Improbable Assembly / (Δοκιμή προς μια ανέφικτη συνέλευση) (2017)

How assemblies matter? (2016)


Βασίλης Νούλας

Ο Βασίλης Νούλας είναι σκηνοθέτης και εικαστικός, συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας Nova Melancholia. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εικαστικά στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής) κι ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3. Παραστάσεις σε σκηνοθεσία του έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην Μπιενάλε της Αθήνας, καθώς και σε καταλήψεις, διαμερίσματα και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφορούν πέντε βιβλία του με ποιήματα και πεζά. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Το θολάμι», σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2019. Συνεργάζεται από το 2014 με τον Κώστα Τζημούλη στο κοινό τους εικαστικό πρότζεκτ VASKOS (δύο ατομικές εκθέσεις, μία αυτοέκδοση, συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2019 στο Μουσείο Μπενάκη, επιμέλεια ομαδικής έκθεσης «Άνω βόλτα, κάτω βόλτα» στο ΟΧΤΩ, 2020). Έχει λάβει ενεργό μέρος σε συλλογικά εγχειρήματα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια: Κίνηση Μαβίλη, κατάληψη θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, κατάληψη Green Park. Από τον Μάρτιο 2019 ανήκει στη δημιουργική ομάδα του ΟΧΤΩ (χώρος για την έρευνα και την καλλιτεχνική πρακτική).  

Φαντάσου ένα τοπίο ηρωικό (2018 – 19)

Μπιενάλε της Περφόρμανς: Το μέλλον πέθανε (2016)

VASKOS (2014 – )


Νίνα Παππά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το έργο της αναφέρεται κυρίως στο θέμα του χρόνου και της καταγραφής του, στις ανθρώπινες φωνές και στις ιδιόχειρες γραφές. Συχνά συνδυάζονται στοιχεία τεκμηριωτικού χαρακτήρα, όπως οι συνεντεύξεις, ή οι ηχογραφήσεις ανθρώπων που αποτυπώνουν ιδιαίτερες συμπεριφορές και κώδικες επικοινωνίας. Εργάζεται επίσης με video / sound walks. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Errands. Σπούδασε Ζωγραφική και Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ., φοίτησε στο C.A.V.S., ΜΙΤ και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του ΕΜΠ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Χρονομετρημένες ενατενίσεις (2006)

Ενδιάμεσοι χρόνοι (2011)

Το χαμένο κείμενο (2019)


Γιάννης Παππάς

Η παρουσία του σώματος μέσα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον διαπνέει στο σύνολο του το έργο του Γιάννη Παππά. Ο χώρος που συλλαμβάνει αντιμετωπίζεται κριτικά, ως πεδίο σωματικής και συμβολικής αναπαράστασης, ως φορέας συλλογικής και ατομικής μνήμης και δράσης, αλλά και ως εν δυνάμη συνιστώσα ιστορικών μετασχηματισμών. Σπούδασε γλυπτική και φωτογραφία στην ΑΣΚΤ Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (UdK). Υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών αποφοίτησε το επιστημονικό και καλλιτεχνικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Στρατηγικές Χώρου» της Ακαδημίας Τεχνών Βερολίνου Weißensee. Η καλλιτεχνική του έρευνα έχει συμμετάσχει σε διεπιστημονικές μελέτες στην Ασία και την Μέση Ανατολή σε συνεργασία με το Goethe Institute και το German Academic Exchange Service (DAAD). Το εικαστικό του λεξιλόγιο αρθρώνεται μέσα από ένα ευρύ πεδίο εκφραστικών μέσων, περικλείοντας πολλαπλές εικαστικές φόρμες όπως το βίντεο, η φωτογραφία, η περφόρμανς και οι εγκαταστάσεις, που στο σύνολό τους φέρουν τα ίχνη των ανθρωπολογικών και φαινομενολογικών του προσεγγίσεων. Έχει πάρει μέρος σε διεθνής εκθέσεις στην Ευρώπη, την Ασία, την Μέση Ανατολή, βόρια και νότια Αμερική (Μπιενάλε Αρχ/κης Βενετίας, Μπιενάλε Μπανγκόκ, Μπιενάλε Αθήνας κα), με θετικές αναφορές από τον διεθνή τύπο (CNN, NY Times, Art Foroum κα). Ο Γιάννης Παππάς είναι εικαστικός καλλιτέχνης και περφόρμερ, γεννήθηκε στην Πάτμο το 1978 και πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Ιερά Άμφια (2009)

Working in Progress (2011)

Χωρική Αταραξία (2013)


Κώστας Τζημούλης

Ο Κώστας Τζημούλης είναι εικαστικός και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Westminster University του Λονδίνου και στο Dutch Art Institute στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Έχει παρουσιάσει έξι ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Σεράγεβο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συλλογικά πρότζεκτ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τον Βασίλη Νούλα συνεργάζονται από το 2014 στο κοινό τους πρότζεκτ VASKOS (δύο ατομικές εκθέσεις, μία αυτοέκδοση, συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2019 στο Μουσείο Μπενάκη, επιμέλεια ομαδικής έκθεσης «Άνω βόλτα, κάτω βόλτα» στο ΟΧΤΩ, 2020). Είναι μέλος της ομάδας σύγχρονης θεατρικής περφόρμανς Nova Melancholia (σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί). Ήταν από τα ενεργά μέλη της κατάληψης του Green Park (2015-2017) και συν-διοργανωτής μαζί με τους Γκίγκη Αργυροπούλου και Βασίλη Νούλα της DIY Performance Biennial “No Future” (Green Park Αθήνα & Κύθηρα, Ιούνιος 2016). Από το 2019 ανήκει στην δημιουργική ομάδα του ΟΧΤΩ – χώρος για την έρευνα και την καλλιτεχνική πρακτική.  

Φαντάσου ένα τοπίο ηρωικό (2018 – 19)

Μπιενάλε της Περφόρμανς: Το μέλλον πέθανε (2016)

VASKOS (2014 – )


Campus Novel

Η ομάδα Campus Novel δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που διερευνά την αρχαιολογία του σύγχρονου ως αναστοχαστική πρακτική απόδοσης νοήματος. Οι Campus Novel ενσωματώνουν στις δράσεις τους νήματα σκέψεων από διαφορετικά γνωστικά πεδία προτείνοντας μια φόρμα ανοιχτού διαλόγου χωρίς εγγυήσεις, ασφάλειες ή προκαθορισμένες ομολογίες. Οι Campus Novel αποτελούνται από τους Ινώ Βαρβαρίτη Γιάννη ΔελαγραμμάτικαΦωτεινή ΠαλπάναΓιάννη Σινιόρογλου και Γιάννη Χειμωνάκη.

Rezeptionsästhetik (2017)

buca #17 (2017)

Anaplasis (2015)